Grillowany stek Porterhouse z letnimi warzywami

Grillowany stek Porterhouse z letnimi warzywami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 6,21 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz oregano, cukinię, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany stek Porterhouse z letnimi warzywami, Łupek - Grillowany Porterhouse, letnie warzywa i chleb na zakwasie, oraz Grillowany stek i letnie warzywa z Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal grill węglowy. W małej misce ubić oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, octem z czerwonego wina, musztardą i oregano i doprawić solą i pieprzem.
Połowę dressingu przełożyć do dużej miski.
Dodaj cukinię, cebulę, czerwoną paprykę, grzyby, szparagi i szalotki. Warzywa doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
W perforowanej patelni grillowej, grillować warzywa na dużym ogniu, podrzucając, aż zwęglone w miejscach, 10 minut; powrót do miski, dodać pozostały dressing i wrzucić.
Steki doprawiamy obficie solą i pieprzem. Grilluj steki na dużym ogniu, okazjonalnie obracając się, około 11 minut na średnio rzadkie mięso.
Przenieś steki na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut. Mięso pokroić z kości i podawać z grillowanymi warzywami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest wino rezerwowe Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.