Grillowany stek i ziemniaki z sosem ziołowym

Grillowany stek ze spódnicą i ziemniaki z sosem ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 667 kalorii. Na 6,07 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz ocet winny, pieprz cayenne, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany stek i słodkie ziemniaki z sosem ziołowym, Grillowany Stek Ziołowy Z Ziemniakami Cytrynowo-Feta, oraz Stek w spódnicy i potłuczone ziemniaki z sosem ziołowym.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średniej.
Natkę pietruszki, oregano i czosnek umieścić w misce robota kuchennego i pulsować, aż mniej więcej posiekane.
Dodać ocet, olej, cayenne, i 1/2 łyżeczka soli i pulse połączyć; odstawić. Stek doprawiamy pozostałą solą i pieprzem. Grilluj do pożądanej doneness, około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 5 minut przed krojeniem. Tymczasem, jak stek gotuje, wrzucić ziemniaki w dużej misce z 1/3 szklanki sosu ziołowego.
Umieść je na grillu w jednej warstwie. Gotować, obracając raz, do miękkości, o 4 protokół na stronę. Podziel stek i ziemniaki na poszczególne talerze i podawaj z pozostałym sosem ziołowym na boku.Wskazówka: na szybki impuls, wrzucić ten świeży, aromatyczny sos z makaronem lub łyżką go na kurczaka, ryby, lub wieprzowiny.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.