Grillowany stek azjatycki

Grillowany stek azjatycki
Przepis na grillowany azjatycki stek z antrykotu można przygotować w około 30 minut . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,58 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Mieszanka oleju sezamowego, sosu worcestershire, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Azjatycki stek z antrykotu , Stek z antrykotu z sosem grzybowym i Kubański stek z antrykotu z sałatką z awokado i pomidorów .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj pierwsze siedem składników; dodaj stek. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj stek, przykryty, na średnim ogniu przez 6-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Odstawić na 5 minut.
4
Pokrój stek w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Skropić sosem hoisin, udekorować cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Jeśli chcesz, posyp nasionami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn