Grillowany stek azjatycki

Przepis na grillowany azjatycki stek z antrykotu można przygotować w około 30 minut . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,58 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Mieszanka oleju sezamowego, sosu worcestershire, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Azjatycki stek z antrykotu , Stek z antrykotu z sosem grzybowym i Kubański stek z antrykotu z sałatką z awokado i pomidorów .
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj pierwsze siedem składników; dodaj stek. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj stek, przykryty, na średnim ogniu przez 6-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Pokrój stek w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Skropić sosem hoisin, udekorować cebulą.
Jeśli chcesz, posyp nasionami sezamu.