Grillowany placek z serem Ricotta, świeżymi pomidorami, Oregano i pieczonym olejem czosnkowym
Grillowany placek z serem Ricotta, świeżymi pomidorami, Oregano i pieczonym olejem czosnkowym wymaga ok. 5 godzin i 20 minut od początku do końca. Na 82 grosze za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka ciepłej wody, bazylii z szyfonadą, pomidorów śliwkowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Soczyste pieczone pomidory z Oregano i czosnkiem, Grillowany kurczak z pieczonym czosnkiem-Oregano Vinaigrette i grillowanymi ziemniakami Fingerling, oraz Penne z pieczonymi pomidorami i świeżą ricottą.
Instrukcje
Olej i czosnek umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Szczep.
Wymieszać wodę i drożdże w dużej misce i odstawić 5 minut do dowodu. Stopniowo wlać 2 szklanki mąki i mieszać do włączenia.
Wymieszać przez około 1 minutę, aby uformować gąbkę.
Odstawić, przykryty, na co najmniej godzinę.
Umieść gąbkę w misce miksera stojącego. Używając haka do ciasta, dodaj sól i olej, a następnie dodaj mąkę, 1/2 szklanki na raz, aby uformować ciasto.
Wyjąć z miski i zagnieść.
Umieścić w czystej naoliwionej misce i pozostawić do wyrośnięcia, powoli, około 2 1/2 godziny. Podzielić ciasto na 4 kulki, w razie potrzeby, odstawić ponownie na 1/2 godziny, a następnie rozwałkować zgodnie z potrzebami.
Spłaszcz ciasto, delikatnie wciśnij w duży prostokąt, obficie posmaruj oliwą z oliwek i wrzuć na grill. Grillować po obu stronach na złoty kolor.
1 stronę posmarować ricottą, posypać solą i pieprzem, roztrzepać pomidory, skropić prażonym olejem czosnkowym, udekorować bazylią i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.