Grillowany Piec Z Małży
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Grillowany małż. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 28g tłuszczu i w sumie 556 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,84 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś kukurydzę, chleb, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują One Pot Clam Bake, Clam Bake, oraz Piec Z Małży Piwnych.
Instrukcje
Stuknij małże; odrzuć te, które się nie zamykają.
W dużej jednorazowej brytfannie ułóż małże, kukurydzę, ziemniaki, cebulę, wino, zioła, olej, czosnek, pieprz, sos pieprzowy, sól i liście laurowe. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 15 minut.
Dodaj kraba; gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, około 25-30 minut. Wyrzuć liście laurowe; dodać masło.
W razie potrzeby podawaj z chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Małże można łączyć z Chardonnay, Riesling i Muscadet. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay]()
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Jasny słomkowy kolor. Aromaty są obfite i uwodzicielskie z nutami nektaryny i akacji. Elegancki, okrągły i dobrze zbalansowany ze smakami egzotycznych owoców i długim finałem. Powinien być eleganckim towarzyszem mieszanych sałatek, grillowanych mięs, ryb i skorupiaków.