Grillowany Miecznik Rozmarynowy
Przepis Grillowany miecznik rozmarynowy można zrobić w około 20 minut. Ten przepis służy 2. To danie główne ma 273 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Za $3.45 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, steków z miecznika, soku z cytryny i oliwy z oliwek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 61%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowany miecznik z rozmarynem, Grillowany Miecznik Z Rozmarynem, oraz Grillowany Miecznik Rozmarynowy.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze siedem składników; dodaj miecznika. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym; używając szczypiec z długim uchwytem, lekko posmaruj ruszt grillowy. Grilluj miecznika pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ciepła przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba stanie się nieprzezroczysta.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy na miecznika. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.