Grillowany Marynowany Wieszak Stek Bulgogi-Style

Grillowany Marynowany Wieszak Stek Bulgogi-Style
Need a dairy free main course? Grillowany marynowany wieszak stek w stylu Bulgogi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 13,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 104g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 2443 kalorii. Mieszanka soli, cebuli, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Marynowany Stek Z Grilla, Grillowany Stek Piwno-Marynowany, oraz Grillowany stek z czosnkiem i marynowanymi ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W maszynce dodać pastę chile, czosnek, imbir, ocet, cukier, soję i czarny pieprz. Dobrze wymieszać niż mżawka w olejach. Podczas pracy, dodać szalotki i kolendry. Sprawdź przyprawę. Nie powinien być słony, ponieważ sól jest dodawana tuż przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Pasta ChiliPasta Chili
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Usuń 1/2 szklanki marynaty i rezerwy na sos. W naczyniu całkowicie pokryć wieszak pozostałą marynatą i marynować na noc. Na gorącym, naoliwionym grillu, przyprawić solą i grillem, około 8 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Do kimchee: w dużej niereaktywnej patelni podgrzej ocet, cukier i sól. Podczas gotowania, dodać ogórki, cebula, czosnek, płatki chile, chiles i szalotki. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć ciepło i odstawić do temperatury pokojowej. Przechowywać w szklanym słoiku z rozluźnioną pokrywką w temperaturze pokojowej, aby lekko fermentować. Po 2 dniach w temperaturze pokojowej przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
W przypadku smażonego ryżu: w gorącym woku pokrytym olejem rzepakowym szybko wymieszaj jajka do miękkiego etapu. Odstawić. W tym samym gorącym woku pokrytym olejem dodaj czosnek, imbir i szalotki. Gotuj do miękkości, a następnie dodaj ryż, kiełki fasoli, soję i olej sezamowy. Doprawić i dodać jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Cienki-Cienki-
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dokładnie podgrzać i sprawdzić, czy nie ma przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6
Poszycie: na dużym białym talerzu SOS zig-zag.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Umieścić mały kopiec ryżu i top z wieszakiem stek pokrojony na pół, na bias.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Umieść kimchee na wierzchu i udekoruj sezamem, szalotkami i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Wszystko wymieszać w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

227papryka habanerozbierane kiełki fasolizbierane kiełki fasoli2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowy do gotowaniaOlej rzepakowy do gotowania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePłatki chile Koreańskie (gocho-karu)Płatki chile Koreańskie (gocho-karu)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKoreańska pasta fasolowa chile (gochu-jan)Koreańska pasta fasolowa chile (gochu-jan)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana kolendraposiekana kolendra22 łyżki roztopionego masłaOgórki angielskie (hothouse), plastry półksiężyca 1/8 calaOgórki angielskie (hothouse), plastry półksiężyca 1/8 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanuGruboziarnisty czarny pieprzGruboziarnisty czarny pieprz1Sok z cytrynySok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenad marynatąnad marynatą2largesczerwona cebula, plastry 1/8 calaczerwona cebula, plastry 1/8 cala1Średnia żółta cebula, posiekanaugotowany ryż jasmin, schłodzony i rozbity (Zwykle jednodniowy)ugotowany ryż jasmin, schłodzony i rozbity (Zwykle jednodniowy)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny ryżowyocet winny ryżowy1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukiniiSól i czarny pieprz do smakuSól i czarny pieprz do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszalotki, kawałki 1/2 calaszalotki, kawałki 1/2 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotkiposiekane szalotki2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane szalotkiposiekane szalotki4trochę posiekanej cukiniiPokrojone zielone szalotki, do dekoracjiPokrojone zielone szalotki, do dekoracji591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z nasion sezamuolej z nasion sezamu1porcja startego parmezanuolej z nasion sezamuolej z nasion sezamu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienki sos sojowycienki sos sojowy2Spód: okruszki z herbatników grahamcienki sos sojowycienki sos sojowy1kilogramywieszak stek, ścięgno usuniętewieszak stek, ścięgno usunięte591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu4Thai bird chiles, odsiewaneThai bird chiles, odsiewane4largescałe jajacałe jaja

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn