Grillowany Marynowany Wieszak Stek Bulgogi-Style

Grillowany Marynowany Wieszak Stek Bulgogi-Style
Need a dairy free main course? Grillowany marynowany wieszak stek w stylu Bulgogi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 13,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 104g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 2443 kalorii. Mieszanka soli, cebuli, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Marynowany Stek Z Grilla, Grillowany Stek Piwno-Marynowany, oraz Grillowany stek z czosnkiem i marynowanymi ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W maszynce dodać pastę chile, czosnek, imbir, ocet, cukier, soję i czarny pieprz. Dobrze wymieszać niż mżawka w olejach. Podczas pracy, dodać szalotki i kolendry. Sprawdź przyprawę. Nie powinien być słony, ponieważ sól jest dodawana tuż przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Pasta ChiliPasta Chili
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Usuń 1/2 szklanki marynaty i rezerwy na sos. W naczyniu całkowicie pokryć wieszak pozostałą marynatą i marynować na noc. Na gorącym, naoliwionym grillu, przyprawić solą i grillem, około 8 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Do kimchee: w dużej niereaktywnej patelni podgrzej ocet, cukier i sól. Podczas gotowania, dodać ogórki, cebula, czosnek, płatki chile, chiles i szalotki. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć ciepło i odstawić do temperatury pokojowej. Przechowywać w szklanym słoiku z rozluźnioną pokrywką w temperaturze pokojowej, aby lekko fermentować. Po 2 dniach w temperaturze pokojowej przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
W przypadku smażonego ryżu: w gorącym woku pokrytym olejem rzepakowym szybko wymieszaj jajka do miękkiego etapu. Odstawić. W tym samym gorącym woku pokrytym olejem dodaj czosnek, imbir i szalotki. Gotuj do miękkości, a następnie dodaj ryż, kiełki fasoli, soję i olej sezamowy. Doprawić i dodać jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dokładnie podgrzać i sprawdzić, czy nie ma przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
6
Poszycie: na dużym białym talerzu SOS zig-zag.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
Umieścić mały kopiec ryżu i top z wieszakiem stek pokrojony na pół, na bias.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Umieść kimchee na wierzchu i udekoruj sezamem, szalotkami i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Wszystko wymieszać w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

227papryka habanerozbierane kiełki fasolizbierane kiełki fasoli2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4krewetki i żyłkiOlej rzepakowy do gotowaniaOlej rzepakowy do gotowania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePłatki chile Koreańskie (gocho-karu)Płatki chile Koreańskie (gocho-karu)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKoreańska pasta fasolowa chile (gochu-jan)Koreańska pasta fasolowa chile (gochu-jan)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana kolendraposiekana kolendra22 łyżki roztopionego masłaOgórki angielskie (hothouse), plastry półksiężyca 1/8 calaOgórki angielskie (hothouse), plastry półksiężyca 1/8 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanuGruboziarnisty czarny pieprzGruboziarnisty czarny pieprz1Sok z cytrynySok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenad marynatąnad marynatą2largesczerwona cebula, plastry 1/8 calaczerwona cebula, plastry 1/8 cala1Średnia żółta cebula, posiekanaugotowany ryż jasmin, schłodzony i rozbity (Zwykle jednodniowy)ugotowany ryż jasmin, schłodzony i rozbity (Zwykle jednodniowy)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny ryżowyocet winny ryżowy1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1porcja startego parmezanuplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody4krewetki i żyłkiSól i czarny pieprz do smakuSól i czarny pieprz do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszalotki, kawałki 1/2 calaszalotki, kawałki 1/2 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotkiposiekane szalotki2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane szalotkiposiekane szalotki4krewetki i żyłkiPokrojone zielone szalotki, do dekoracjiPokrojone zielone szalotki, do dekoracji591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z nasion sezamuolej z nasion sezamu1porcja startego parmezanuolej z nasion sezamuolej z nasion sezamu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienki sos sojowycienki sos sojowy2Spód: okruszki z herbatników grahamcienki sos sojowycienki sos sojowy1kilogramywieszak stek, ścięgno usuniętewieszak stek, ścięgno usunięte591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi4Thai bird chiles, odsiewaneThai bird chiles, odsiewane4largescałe jajacałe jaja

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn