Grillowany Kurczak Ziołowy
Grillowany kurczak ziołowy to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 148g białka, 123g tłuszczu, oraz w sumie 1741 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.34 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, liście majeranku, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken Spiedies (kanapki z grillowanym kurczakiem marynowane cytryną i ziołami), Kurczak Z Grilla, oraz Grillowany Trzy Ziołowy Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść miskę ociekową bezpośrednio pod obszarem grillowania i ułóż węgle wokół krawędzi paleniska.
Węgle grzewcze lub grill gazowy.
Wchodzisz skrzydełka kurczaka w poprzek pleców z końcami dotykając. Krawat lub szaszłyki perkusyjne do ogona.
Wymieszaj masło, tymianek, rozmaryn i majeranek.
Połowę mieszanki ziół posmarować kurczakiem. Włóż termometr do mięsa z grilla do kurczaka, aby końcówka była najgrubsza w wewnętrznej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Przykryj i grilluj kurczaka, pierś do góry, nad patelnią ociekową i 4 cale od niskiego ciepła 1 godzina 45 minut do 2 godzin 15 minut, obracając co 20 minut i szczotkując mieszanką ziołową, aż termometr odczyta 82° i sok z kurczaka nie jest już różowy, gdy środek uda jest cięty.
Odstawić na około 15 minut, aby ułatwić rzeźbienie. Wyrzucić pozostałą mieszaninę ziół.