Grillowany kurczak z sosem miodowo-musztardowym
Grillowany kurczak z sosem miodowo-musztardowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 2. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 105 smakoszy i kucharzy. Mieszanka alat, sok z cytryny, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany kurczak z sosem miodowo-musztardowym, Grillowany kurczak z sosem miodowo-musztardowym, oraz Grillowana Sałatka z kurczaka ze zdrowym sosem miodowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tak daleko, jak to możliwe, posypać obie strony kurczaka solą i pieprzem. Najlepiej pozostawić go na 30 minut, aby sól mogła przeniknąć mięso, ale jeśli masz mało czasu, możesz od razu iść do przodu. Warzywa sałatkowe umyć i osuszyć w przędzarce do sałatek.
Rozgrzać patelnię grillową lub grillową do nagrzania.
Skropić 2 łyżeczki oliwy z oliwek na kurczaka i natrzeć z obu stron.
Umieść skórkę kurczaka w dół na grillu, aż będzie miała dobre ślady grillowania, a następnie odwróć i grilluj, aż kurczak zostanie ugotowany (zarejestrowany 160 stopni F na termometrze).
Przenieś kurczaka na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut.
W misce ubić oliwę z oliwek, miód, musztardę pełnoziarnistą, sok z cytryny i gorącą musztardę. Kurczaka pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Skropić kilka łyżek dressing na zieleni i wrzucić do herbu. Sól i pieprz do smaku. Ułożyć kurczaka na sałatce i skropić pozostałym sosem.