Grillowany kurczak z rozmarynem i boczkiem

Grillowany kurczak z rozmarynem i boczkiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 231 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka boczku, połówki piersi kurczaka, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany kurczak z rozmarynem i boczkiem, Pizza Z Grilla Z Boczkiem I Rozmarynem, oraz Grillowany Boczek Rozmaryn Polędwica Wieprzowa Kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Posypać 1 łyżeczkę czosnku w proszku na piersi kurczaka i doprawić solą i pieprzem.
Połóż jedną gałązkę rozmarynu na piersi kurczaka. Zawiń boczek wokół kurczaka, aby utrzymać rozmaryn na. Zabezpieczyć boczek wykałaczką lub dodatkową grubą łodygą rozmarynu.
Gotuj piersi z kurczaka, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, po 8 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C). Trzymaj się blisko grilla, aby zwalczyć wszelkie flary z boczku.
Usuń wykałaczki przed podaniem.