Grillowany kurczak z pikantnym imbirowym winegretem

Grillowany kurczak z pikantnym imbirowym winegretem może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 480 kalorii, 50 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis zachwycił 22 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mieszanki sałatki colesław, oleju arachidowego, sosu sojowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 84%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Grillowany kurczak z pikantnym imbirowym winegretem, pikantny grillowany kurczak z sałatką z fasoli (i kminkowym winegretem) i Sticky, słodko-pikantny grillowany kurczak z imbirem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Posmaruj patelnię grillową lub patelnię grillową sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby się rozgrzało. Dopraw obie strony kurczaka solą i czarnym pieprzem.
Połóż kurczaka na gorącej patelni i smaż od 3 do 5 minut z każdej strony, aż będzie ugotowany.
W małej misce wymieszaj wino ryżowe, olej roślinny, pastę wasabi, ostrą musztardę i imbir. Odłożyć na bok.
Rozgrzej olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę sałat i sos sojowy i gotuj 2 do 3 minut, aż zwiędną.
Ułóż owijki wonton na płaskiej powierzchni. Na wierzch każdego opakowania nałóż 1 czubatą łyżeczkę mieszanki sałat. Podciągnij boki i zsuń środek, tworząc torebkę.
Rozgrzej olej arachidowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj torebki i gotuj 1 minutę, aż spód będzie złotobrązowy.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze od 3 do 5 minut, aż torebki będą miękkie i półprzezroczyste.
Podawaj 4 połówki piersi kurczaka z całym sosem winegret na wierzchu i wszystkimi sakiewkami żebraczymi na boku. W razie potrzeby zarezerwuj resztę kurczaka na strogonow.