Grillowany Kurczak Z Petardą
Grillowany kurczak z petardą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 184 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka szczypta soli, skórka, papryka jalapeno, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Grillowany Kurczak Z Petardą, Grillowane Petardy Z Kurczaka, oraz Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w pojemniku elektrycznego blendera lub robota kuchennego; przykryj i przetworz do gładkości.
Umieść kurczaka w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodaj 1/4 szklanki mieszanki sosu pomidorowego, zastrzegając pozostałą mieszankę sosu pomidorowego. Uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż kurczak będzie dobrze pokryty. Marynować w lodówce co najmniej 15 minut.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania i umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Umieść kurczaka na stojaku; grill, pokryty, 5 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Podawać z zastrzeżoną mieszanką sosu pomidorowego.
W razie potrzeby udekorować świeżymi plastrami jalapeno.