Grillowany Kurczak Sezamowo-Imbirowy

Grillowany kurczak sezamowo-imbirowy to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 183 kalorie, 31g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sos teriyaki, nasiona sezamu, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ziarna sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Kurczak W Sosie Sezamowo-Imbirowym, Grillowana Sałatka Z Kurczaka Imbirowo-Sezamowego, oraz Grillowana Sałatka z kurczaka z sosem imbirowym sezamowym.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce wymieszaj sos teriyaki, nasiona sezamu i imbir.
Starannie szczotkuj stojak do grilla olejem roślinnym.
Umieść kurczaka na stojaku grillowym na średnim ogniu. Przykryj grill; gotuj 15 do 20 minut, często szczotkując mieszanką sosu i obracając po 10 minutach, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie przecięty środek najgrubszej części (170°F). Wyrzucić pozostałą mieszaninę sosu.
Podawać kurczaka z makaronem.