Grillowany kurczak rozmarynowy z salsą pomidorowo-awokado

Grillowany kurczak z rozmarynem z grubym pomidorem-Salsa z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, kotlety z kurczaka, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chunky tomato & avocado salsa, Chunky tomato & avocado salsa, oraz Grillowana ryba z grubą salsą z awokado.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Umieść kurczaka między 2 arkusze folii; Funt do 1 / 4-calowej grubości za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Kurczaka posypać solą i pieprzem i dodać do worka; zapieczętować. Marynować w lodówce 30 minut.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.