Grillowany Kurczak Jerk
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany kurczak Jerk może być znakomity przepis, aby spróbować. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest idealny do 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Jeśli masz pieprz, habanero chile, cynamon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany Kurczak Jerk, Grillowany Kurczak Jerk, oraz Łatwy Grillowany Kurczak Jerk.
Instrukcje
Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze na gładką masę.
Podziel kawałki kurczaka i marynatę między 2 zamykane plastikowe torby. Uszczelnij worki, wyciskając nadmiar powietrza, a następnie kilkakrotnie obróć worki, aby rozprowadzić marynatę. Włożyć torebki kurczaka do płytkiej patelni i marynować, schłodzone, obracając raz lub dwa razy, 1 dzień.
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed gotowaniem.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Zapalić duży komin brykietów węglowych (ok. 10
i wlać je równomiernie na 1 stronę dolnego stojaka (będziesz miał podwójną lub potrójną warstwę węgla drzewnego).
Gdy węgiel zamienia szarawy biały i można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund, sear kurczaka w partiach na lekko naoliwionym stojaku na węglach, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 3 minut na partię. Przenieś kurczaka jako podsmażone na stronie grilla bez węgli pod spodem, a następnie gotować, przykryte pokrywką, aż gotowane przez, 25 do 30 minut więcej.
Podgrzej palniki na wysokim poziomie,a następnie dostosuj ciepło do umiarkowanego. Gotować kurczaka, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, 15 do 20 protokół. Dostosować ciepło do niskiej i gotować kurczaka, pokryte pokrywką, aż gotowane przez, o 25 protokół więcej.
Podawać kurczaka z salsą.
* Jeśli nie możesz grillować, możesz upiec kurczaka w 2 dużych płytkich (1-calowych) patelniach do pieczenia w górnej i dolnej części piekarnika 204°, przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, łącznie od 40 do 45 minut.