Grillowany kurczak i żeberka Brother David

Grillowany kurczak i żeberka brata Davida mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kawałki kurczaka, czosnek w proszku, żeberka wieprzowe na płycie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tacos z kurczakiem mojego brata, St David ' s leek & chicken hotpot, oraz David ' s Chicken-smażony stek z sosem Redeye.
Instrukcje
Lekko posmaruj grilla oliwą z oliwek i rozgrzej go do około 177°.
W międzyczasie mięso opłukać, osuszyć i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Ułożyć kurczaka i żeberka na grillu. Oprzeć się obracaniu mięsa przez co najmniej 5 minut. To pomoże mu ładnie się zapalić. Po około 5 minutach przewracamy mięso, zapieczętowujemy drugą Stronę jeszcze przez 5 minut. Obróć ponownie i tym razem posmaruj mięso sosem barbecue. Następnie obracaj ponownie co 5 minut, powtarzając proces szczotkowania mięsa sosem, aż kurczak i żeberka zostaną ugotowane, a sos barbecue zacznie karmelizować i tworzyć skorupę na mięsie (35 do 40 minut).
Podawać z większą ilością sosu barbecue na boku.
Przedrukowane za zgodą Simple Stunning Parties at Home przez Karen Busen. © 2009 Stewart, Tabori & Chang