Grillowany Kurczak "Cola-Q"
Grillowany kurczak "Cola-Q" to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 255g białka, 206g tłuszczu, oraz w sumie 3262 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $9.9 za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać oryginalny sos barbecue, kurczak brojler-Frytkownica, sos pieprzowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć colę można śledzić to danie główne z Cherry Coke Float Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z sosem Cola, Pollo a la Coca-Cola (Duszony kurczak z napojem Cola), oraz Grillowane żeberka z polewą Cherry Cola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill termiczny do pośredniego grillowania: Zapal jedną stronę grilla, pozostawiając drugą stronę nieoświetloną. Zamknij pokrywę; grill termiczny do 177°.
W międzyczasie gotujemy colę i sos barbecue w rondlu na średnim ogniu 10 min., mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z gorącym sosem. 3/4 szklanki sosu podawać z grillowanym kurczakiem.
Ostroznie wyciac tylna kosc kurczaka sekatorem kuchennym lub ostrym nożem.
Umieść kurczaka, skórkę do góry, na powierzchni roboczej; naciśnij mocno, aby spłaszczyć.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na ruszcie grillowym nad oświetlonym obszarem; przykryj pokrywką. Grill 15 min.; obróć, a następnie umieść nad nieoświetlonym obszarem. Grill 25 do 30 min. lub do czasu, aż kurczak zostanie zrobiony (165F), monitorowanie stałej temperatury grilla, obracanie i szczotkowanie od czasu do czasu z pozostałą mieszanką sosu barbecue przez ostatnie 15 minut.
Podawać z zastrzeżoną mieszanką sosu barbecue.