Grillowany Kurczak Adobo
Grillowany kurczak Adobo może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka wody, sos sojowy, ocet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Delicioso Adobo Grillowany Kurczak, Grillowany Kurczak Adobo (Pollo Adobado), oraz Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
W dużym garnku wymieszaj sos sojowy, wodę, ocet, miód, czosnek, liście laurowe i pieprz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i umieścić kurczaka w garnku. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 35 do 40 minut.
Kurczaka wyjąć, osuszyć na papierowych ręcznikach i odstawić. Odrzuć liście laurowe. Powrót mieszaninę do wrzenia, i gotować, aż zredukowana do około 1 1/2 szklanki.
Umieść kurczaka na przygotowanym grillu, o 5 minut z każdej strony, aż rumiane i chrupiące.
Podawać z pozostałą mieszanką sosu sojowego.