Grillowany Jerk potarty Kurczak z Habanero-miętowa glazura

Grillowany Jerk potarty Kurczak z Habanero-miętowa glazura
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego Jerka przetartego kurczakiem z Habanero-miętową glazurą. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1504 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka udek z kurczaka, ocet winny, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szarpane udka z kurczaka z domowym sosem Mango-Habanero, Grillowane Mango-Habanero Jerk Chicken, oraz Kurczak Jerk z pieczonym Mango i Habanero Chiles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść ocet i cukier w średnio niereaktywnym rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż cukier zostanie całkowicie stopiony, a mieszanina zostanie zmniejszona o 1/2 i będzie gęsta. Ostrożnie przenieść mieszaninę do blendera, dodać habanero i miętę i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Niech glazura ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4
Rozgrzej grill na średnim lub rozgrzanym patelni grillowej na średnim ogniu. Rub 1 stronę każdego kurczaka z 2 łyżkami jerk rub i skropić olejem rzepakowym. Grilluj, pocieraj bokiem w dół przez 3 do 4 minut lub do momentu uformowania się skorupy, szczotkuj z częścią glazury Haberno-miętowej i obróć kurczaka i kontynuuj grillowanie przez 7 do 8 minut lub aż po prostu ugotujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Pędzel z większą ilością glazury i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn