Grillowany Halibut z sosem pomidorowym z trawy cytrynowej
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje $2.95 za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka pomidorów śliwkowych, szalotki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Trawa Cytrynowa I Pomidor Wiśniowy Halibut En Papillote, Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry, oraz Grillowany Halibut Z Fasolą Limy I Pieczonym Sosem Pomidorowym.
Instrukcje
Szalotki i czosnek gotować w 1 łyżce oleju w 3-do 4-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać pomidory, trawę cytrynową, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory rozpadają się i tworzą masywny sos, o 20 protokół.
Przesiać sos przez sito o średnich oczkach do miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Doprawić solą i pieprzem.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Rybę posmarować z obu stron pozostałymi 2 łyżkami oleju, następnie doprawić solą i pieprzem. Grilluj ryby, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku, obracając się raz, aż tylko ugotujesz, łącznie 7 do 8 minut.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ryby można grillować na dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej (bez tłoczenia) na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, aż do momentu gotowania, łącznie 8 do 9 minut. * Sos można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać do ogrzania przed podaniem.