Grillowany Halibut z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry

Grillowany Halibut z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj grillowanego halibuta z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry. To danie główne ma 755 kalorii, 34g białka, oraz 56g tłuszczu na porcję. Za 9,87 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka pomidorów winogronowych, oleju canolan, octu jabłkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz podążać za tym daniem głównym z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + KIND Granola Giveaway jako deser. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry, Grillowany Halibut z sosem pomidorowym z trawy cytrynowej, oraz Grillowany halibut przyprawiony Chili z salsą z grilla i kukurydzy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej olej na średniej patelni do smażenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę, jabłka i Mesa Curry w proszku i gotuj, aż cebula i jabłka zmiękną, mieszając od czasu do czasu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj wywar, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
4
Dodaj mleko kokosowe i trzy czwarte ziaren kukurydzy. Dusić bez przykrycia, aż lekko zgęstnieje, kolejne 25 do 30 minut. Gotowy sos przecedzić do dużej miski, dodać pozostałą kukurydzę i posmakować przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzej grill do grillowania bezpośredniego i pośredniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Posmaruj halibuta z obu stron olejem i posyp solą i pieprzem. Grilluj na średnim ogniu, aż lekko zwęglą się z pierwszej strony, około 4 minut. Odwróć i zwęglić drugą stronę, kolejne 4 minuty. Jeśli ryba nie jest jeszcze ugotowana, obróć ruszt (zamiast przesuwać rybę), aby ryba znalazła się na pośrednim ogniu. Przykryj i gotuj jeszcze kilka minut, aż się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
HalibutHalibut
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przełóż ugotowaną rybę na duży półmisek. Przełóż trochę sosu curry kukurydziano-kokosowego. Posyp ziołami sos, a następnie polej grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney PomidorowyChutney Pomidorowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Połącz wszystkie przyprawy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Przygotuj grill węglowy do bezpośredniego grillowania, na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Pomidory wrzucić na oliwę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
11
Przełóż do kosza na grilla i grilluj, aż zwęglą się i będą lekko miękkie, od czasu do czasu rzucając, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Połącz ocet, cukier, kolendrę i kminek w małym rondelku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje do glazury, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Ostudź lekko, a następnie polej pomidory. Rzuć, lekko zacierając pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
14
Dodaj zioła i skórkę, ponownie wymieszaj, posmakuj i dopraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)

Składniki

3(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami11 funt cukinii,Ziemia chile de arbolZiemia chile de arbol2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)2(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra1Garśćświeże liście kolendry, do serwowaniaświeże liście kolendry, do serwowania1(może być lub przeglądać)nasiona kolendrynasiona kolendry1(może być lub przeglądać)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki4kłosy kukurydza, grillowane i ziarna usuniętekłosy kukurydza, grillowane i ziarna usunięte1smallsGranny Smith jabłko, rdzeniowe i pokrojone w kostkęGranny Smith jabłko, rdzeniowe i pokrojone w kostkę1kufelpomidory winogronowepomidory winogronowe11 funt cukinii,kardamon mielonykardamon mielony11 funt cukinii,goździki mielonegoździki mielone2(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)Koper mielonyKoper mielony11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż2(może być lub przeglądać)mielona kurkumamielona kurkuma907Orzechy dowolne (posiekane)Duży filet z halibuta bez skóry, najlepiej środkowy (okołoDuży filet z halibuta bez skóry, najlepiej środkowy (około11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1Skórka z limonkiSkórka z limonki2(zima)posiekana miętaposiekana mięta1Garśćświeże liście mięty, do serwowaniaświeże liście mięty, do serwowania1małeCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion rybny lub bulion warzywnybulion rybny lub bulion warzywny

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Halibut działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Tajemne Piwnice Pinot Noir Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Arcane Cellars Pinot Noir Blanc
Arcane Cellars Pinot Noir Blanc
Produkowany z naszych własnych winorośli w Winnicy Wheatland, ten suchy" biały " Pinot Noir jest produkowany przez wyciskanie całych winogron Pinot Noir bezpośrednio po zbiorach. Powstałe wino ma intensywne kwiatowe aromaty wiciokrzewu, nektaryny i gardenii oraz smaki melona spadziowego, białych brzoskwiń i rainier cherry. Wino ma bogate, kremowe odczucie w ustach, ale kończy się czysto, z nutami mokrego kamienia i chrupiącą mineralnością flinty.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn