Grillowany Halibut z pokruszonymi paluszkami i masłem pomidorowym

Grillowany Halibut z pokruszonymi palcami i masłem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,88 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, sól, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany Halibut z pokruszonymi paluszkami i masłem pomidorowym, Pieczona noga jagnięcina z rozbitymi paluszkami i sosem Zinfandel, oraz Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić natkę pietruszki z posiekanym estragonem i skórką z cytryny. Natrzeć zioła na całym halibut; przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
W dużym rondlu, przykryć ziemniaki wodą i doprowadzić do wrzenia. Sól obficie i dusić na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 10 protokół.
Odcedzić i ostudzić do temperatury pokojowej.
Rozpal grilla. W dużej patelni nonstick, podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować na małym ogniu, rozbijając je delikatnie łopatką, aż zaczną się rozpadać. Kontynuuj gotowanie, mieszając kilka razy, aż ziemniaki będą rumiane i chrupiące, w sumie około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Na średniej patelni roztopić masło.
Dodać całe liście estragonu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż estragon będzie pachnący, o 2 protokół.
Dodać pomidory i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory pękną i masło jest rumiane, o 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Halibuta skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Grillować filety na umiarkowanie dużym ogniu, aż ładnie zwęglone i tylko gotowane, około 3 minut na stronę.
Przełóż rybę na talerze i łyżkę masła pomidorowego na wierzchu.
Podawać natychmiast z roztrzepanymi ziemniakami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.