Grillowany Halibut z fasolą Limy i pieczonym sosem pomidorowym
Grillowany Halibut z fasolą Limy i pieczonym sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,41 zł / porcja. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, fasolę fava w strąku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Grillowany Halibut Z Fasolą Limy I Pieczonym Sosem Pomidorowym, Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo, oraz Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Pomidory rdzeniowe, a następnie o połowę w poprzek. Pokrojoną stronę każdej połowy Stud z plasterkami czosnku, następnie posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie). Pomidory ułożyć, pokroić boki w górę, na lekko naoliwionej płytkiej patelni do pieczenia, następnie równomiernie skropić 1 łyżką oleju. Pieczeń, aż tylko miękkie i zwiędły, 15 do 20 protokół.
Podczas gdy pomidory pieczone, gotować fasolę w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż po prostu miękkie, 5 do 8 minut.
Odcedzić w durszlaku i lekko ostudzić, około 10 minut. Gdy fasola jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z nią, delikatnie zsuń Skórki. Grubo posiekać fasolę i pieczone pomidory, następnie wymieszać z bazylią, pozostałą łyżką oleju, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i sokiem z cytryny (do smaku).
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu). Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Gdy węgiel zmienia kolor na szary (około 15 minut od oświetlenia), trzymaj rękę 5 cali nad stojakiem grillowym, aby określić ciepło węgla drzewnego. Jest średnio gorący, gdy można trzymać rękę przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz do umiarkowanego ustawienia.
Osuszyć rybę i doprawić obie strony solą i pieprzem. Grill na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryty tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając się raz, aż do momentu gotowania, łącznie 6 do 8 minut.
Podawać rybę z fasolą i pieczonym sosem pomidorowym.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ryby można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.* Ryby można doprawić 1 godzinę wcześniej i schłodzić, przykryć.* Należy pamiętać, że fasola fava może powodować potencjalnie śmiertelną reakcję u niektórych osób z basenu Morza Śródziemnego, Afryki i Pacyfiku.* Fasolę można ugotować i obrać 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić w szczelnej plastikowej torbie.* Sos z fasoli i pieczonych pomidorów można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.