Grillowany Halibut z Chimichurri
Przepis Grillowany Halibut z Chimichurri może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w około 30 minut. Ten przepis służy 4. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 356 kalorii, 32G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, oleju roślinnego, steków z halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Halibut Grillowany z Chimichurri, Stek i halibut Chimichurri, oraz Chimichurri Halibut Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, wodę, czosnek, szalotka, płatki czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, aż sól się rozpuści. Natkę pietruszki wymieszać.
Niech chimichurri stanie 20 minut.
W międzyczasie przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnio gorącym węglu (średnie ciepło dla gazu).
Rybę osuszyć, następnie posmarować olejem roślinnym i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Olej grill rack, następnie grill ryby, pokryte tylko wtedy, gdy za pomocą grilla gazowego, obracając raz, aż tylko gotowane przez, 8 do 10 minut w sumie.
Podawać ryby skropione odrobiną chimichurri, resztę podawać z boku.
* Halibuta można gotować na rozgrzanej, dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na średnim ogniu.* Chimichurri mogą być wykonane 1 godzinę wcześniej i przechowywane, pokryte, w temperaturze pokojowej.
W porcji: 332 kalorie ,17g tłuszczu (2G nasycone), 63mg cholesterolu, 546mg sodu, 2g węglowodanów, 0g błonnika, 41g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.