Grillowany Halibut, liść laurowy i kebaby cytrynowe
Grillowany Halibut, liść laurowy i kebaby cytrynowe to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, filet z halibuta, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kebaby Halibut z grillowanym chlebem i pancettą, Grillowane krewetki i kebaby cytrynowe, oraz Grillowane kebaby z łososia z cytryną i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój filet z halibuta na 30 sztuk. Cytryny pokroić w poprzek na 30 cienkich plasterków. Moczyć bambusowe szaszłyki i liście laurowe w wodzie przez 1/2 godziny. Nawlecz każdy szaszłyk 1 liściem laurowym, 1 kawałkiem halibuta i 1 plasterkiem cytryny.
Szaszłyki równomiernie posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i czarnym pieprzem. Grilluj kebaby na średnim ogniu przez około 2-3 minuty na stronę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.