Grillowany Dip z bakłażanem i jogurtem
Grillowany bakłażan i jogurt Dip może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 34 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mięty, cebuli, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan Z Sosem Jogurtowym, Grillowany bakłażan z jogurtem i miętą, oraz Grillowany bakłażan i zielenina z przyprawionym jogurtem.
Instrukcje
Uruchom węgiel drzewny lub ognisko lub rozgrzej grill gazowy( lub brojler); stojak powinien być nie większy niż 4 cale od źródła ciepła.
Pokrój bakłażany na pół wzdłuż do łodygi, ale nie przecinaj, więc bakłażany otwierają się jak książka.
Rozłóż około 2/3 cebuli i czosnku między połówkami bakłażana i naciśnij obie strony z powrotem.
Grilluj bakłażany, obracając raz lub dwa razy, aż zostaną poczernione i zwinięte, 10-15 minut. Nie martw się, jeśli Skórki trochę się palą.
W międzyczasie wymieszać pozostałą cebulę i czosnek z jogurtem; następnie doprawić solą, czarnym pieprzem i cayenne.
Po ugotowaniu niech bakłażany ostygną trochę, a następnie obrać skórki i ostudzić dalej. Z grubsza posiekać bakłażany, zastrzegając wszelkie soki, a następnie wymieszać z sosem jogurtowym. Schłodzić, jeśli czas na to pozwala, lub po prostu podawać w temperaturze pokojowej; udekorować miętą lub pietruszką.