Grillowany Chard Tęczowy z fasolą Fava i Oregano

Grillowany Tęczowy Chard z fasolą Fava i Oregano może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz fasolę fava, boćwinę szwajcarską, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowane Małże Do Golenia Madras Z Podsmażoną Tęczową Chardą I Corni, Grillowana Fasola Fava, oraz Grillowana ośmiornica z fasolą Gigante i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki łodygi w poprzek i gotować w dużym garnku wrzącej osolonej wody (2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), aż ledwo miękkie, 3 do 5 minut (w zależności od grubości). Schłodzić w łaźni lodowej, rezerwując wodę do gotowania, a następnie przenieść na talerz.
Połówki łodygi w poprzek i gotować w dużym garnku wrzącej osolonej wody (2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), aż ledwo miękkie, 3 do 5 minut (w zależności od grubości). Schłodzić w łaźni lodowej, rezerwując wodę do gotowania, a następnie przenieść na talerz.Przygotuj fasolę fava: gotuj fasolę we wrzącej wodzie 3 minuty, a następnie odcedzaj i przenieś do łaźni lodowej. Delikatnie obrać skórki (jeśli używasz edamame, nie obrać).Grilluj łodygi i zmontuj danie: przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnio gorącym węglu drzewnym( średnie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania..
Wrzucić łodygi chard z 1 łyżką oleju i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Stojak na grill olejowy, następnie grilluj łodygi chard, przykryte tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, okazjonalnie obracając się, aż do miękkości i lekko zwęglonego, około 7 minut.
Pocięte na 1 cal długości.
Czosnek ugotować w pozostałej 1/2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż po prostu blady złoty.
Dodać oregano, fasola, i chard i gotować, mieszając, 1 minutę.
Przełożyć do naczynia i wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Chard można blanszować, a fasolę gotować 1 dzień wcześniej i schładzać osobno.
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "