Grillowany cały łosoś z czerwoną papryką Aioli

Grillowany cały łosoś z czerwoną papryką Aioli
Grillowany cały łosoś z czerwoną papryką Aioli to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 64G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Na 7,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis z finecooking.com ma 1 fanów. Mieszanka żółtek, olej, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Hamburgery Z Łososia Z Pieczoną Czerwoną Papryką Aioli, Grillowana kukurydza z Aleppo-pieprz Aioli, oraz Grillowany Łosoś Z Bazylią Aioli.

Instrukcje

1
Aby zrobić aioli, ubijamy żółtka w małej misce i bardzo powoli maczamy w oleju, ubijając cały czas. Po dodaniu całego oleju dodać sok z cytryny, czosnek i paprykę; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
AioliAioli
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Rozgrzej grill, upewniając się, że jest czysty. Węgle powinny być średnio gorące. Aby przygotować rybę, nałóż cebulę, pietruszkę, czosnek i cytrynę w jamie brzusznej łososia; doprawić solą i pieprzem. Owiń trzy lub cztery kawałki sznurka kuchennego wokół ryby, ciasno zawiązując każdy kawałek i przycinając nadmiar sznurka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Posmaruj zewnętrzną stronę ryby olejem i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Umieść rybę na gorącym grillu i gotuj na średnio gorących węglach, aż skończysz, obracając raz, o 20 protokół. z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać na gorąco lub na zimno z czerwoną papryką aioli. Propozycje drinków spróbuj tańszego Pinot Noir (np. BVS Beautour Carneros lub Bouchaines Q. C. Fly),Czerwonego w stylu południowo-francuskim (Les CTES Sauvages z Californias Edmunds St.John), południowoafrykańskiego Pinotage (czerwona hybryda będąca skrzyżowaniem Pinot Noir i Cinsault) lub włoskiego Dolcetto z Piemontu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PinotagePinotage
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
AioliAioli
Cienkie Plasterki GruszkiCienkie Plasterki Gruszki
1
Kalorie
1
800, tłuszcz
2
56, Kalorie Tłuszczowe
1
510, Tłuszcze Nasycone
2
8, białko
3
65, Tłuszcz Jednonienasycony
4
34, węglowodany
5
470, Cholesterol
6
220, Włókno
7
Foto: Philippe Houz
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
4, Tłuszcz Wielonienasycony
2
12, sód

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia70
Magazyn