Grillowany cały łosoś z czerwoną papryką Aioli

Grillowany cały łosoś z czerwoną papryką Aioli to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 64G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Na 7,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis z finecooking.com ma 1 fanów. Mieszanka żółtek, olej, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Hamburgery Z Łososia Z Pieczoną Czerwoną Papryką Aioli, Grillowana kukurydza z Aleppo-pieprz Aioli, oraz Grillowany Łosoś Z Bazylią Aioli.
Instrukcje
Aby zrobić aioli, ubijamy żółtka w małej misce i bardzo powoli maczamy w oleju, ubijając cały czas. Po dodaniu całego oleju dodać sok z cytryny, czosnek i paprykę; doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej grill, upewniając się, że jest czysty. Węgle powinny być średnio gorące. Aby przygotować rybę, nałóż cebulę, pietruszkę, czosnek i cytrynę w jamie brzusznej łososia; doprawić solą i pieprzem. Owiń trzy lub cztery kawałki sznurka kuchennego wokół ryby, ciasno zawiązując każdy kawałek i przycinając nadmiar sznurka.
Posmaruj zewnętrzną stronę ryby olejem i posyp solą i pieprzem.
Umieść rybę na gorącym grillu i gotuj na średnio gorących węglach, aż skończysz, obracając raz, o 20 protokół. z każdej strony.
Podawać na gorąco lub na zimno z czerwoną papryką aioli. Propozycje drinków spróbuj tańszego Pinot Noir (np. BVS Beautour Carneros lub Bouchaines Q. C. Fly),Czerwonego w stylu południowo-francuskim (Les CTES Sauvages z Californias Edmunds St.John), południowoafrykańskiego Pinotage (czerwona hybryda będąca skrzyżowaniem Pinot Noir i Cinsault) lub włoskiego Dolcetto z Piemontu.
65, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
4, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.