Grillowany bas w paski z kalafiorem i pomidorami z Kaparówkami i czarnymi oliwkami z sałatką z pietruszki

Grillowany bas w paski z kalafiorem i pomidorami z Kaparówkami i czarnymi oliwkami z sałatką z pietruszki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 37g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,36 zł za porcję. Mieszanka filetów basowych w paski, płatki pieprzu, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Grillowany bas w paski z kalafiorem i pomidorami z Kaparówkami i czarnymi oliwkami z sałatką z pietruszki, Pieczony bas w paski z koprem włoskim, pomidorami i oliwkami utwardzanymi oliwą, oraz Parzona Dzika papryka W Paski Z Żółtym pieprzem Romesco, papryką czerwoną-czarną oliwką i natką pietruszki-olejem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Duży rondel zalać oliwą z oliwek.
Dodać cebulę i doprowadzić do średniego ciepła.
Dodać dużą szczyptę soli i niewielką szczyptę pokruszonego czerwonego pieprzu. Gotować przez 5 do 7 minut lub aż cebula wygląd zwiędły i gotowane, ale nie mają żadnego koloru.
Dodać czosnek i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół. Wymieszać pomidory i 3/4 puszki wody i doprawić solą. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować przez 20 do 30 minut. Smak, powinien dobrze smakować.
Doprowadzić garnek wody do wrzenia na średnim ogniu i obficie doprawić solą. Powinno smakować jak ocean.
Dodaj kalafior, pozwól wodzie dojść do wrzenia i gotuj kalafior przez dodatkowe 5 do 7 minut. Po zakończeniu powinno być naprawdę miękkie i prawie rozpada się. Odcedzić kalafior i dodać go do mieszanki pomidorowej. Gotować kalafior w sosie pomidorowym, aż kalafior całkowicie rozbite i sos przylega do kalafiora, o 20 do 30 protokół. Spróbuj, aby sprawdzić, czy przyprawa musi być dostosowana. Wymieszaj skórkę z cytryny, oliwki i kapary. Rezerwa. (Można to całkowicie zrobić z wyprzedzeniem, w rzeczywistości robi się lepiej, gdy odbywa się to z wyprzedzeniem. Ale nadal jest naprawdę dobry, gdy jest robiony na zamówienie.)
Rozgrzej grill do podłoża i w razie potrzeby posmaruj olejem, aby usunąć cząstki jedzenia. Poklep skórę ryby do sucha, aby upewnić się, że jest naprawdę sucha. Jeśli masz czas, pozostaw go do wyschnięcia na kilka minut przed grillowaniem.
Skropić oliwą z oliwek i doprawić solą z obu stron.
Na rozgrzanym grillu połóż rybę, skórkę do dołu. Gotuj rybę przez 2 do 3 minut, a następnie obróć rybę o 90 stopni, aby stworzyć krzyżujące się ślady grilla. Gotować przez kolejne 2 do 3 minut, a następnie odwrócić rybę i gotować przez kolejne 2 minuty.
Podgrzać kalafior, jeśli zrobiono to z wyprzedzeniem.
Podawać rybę na talerzach, opierając się na kopcu kalafiora. W małej misce wymieszać natkę pietruszki z sokiem z cytryny, solą i dużą mżawką tłuszczu oleju wykończeniowego.
Udekoruj rybę sałatką z pietruszki i więcej oleju wykończeniowego, jeśli chcesz.