Grillowany bakłażan z Lebneh
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Grillowany bakłażan z Lebneh może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, ząbek czosnku, udekoruj: liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, Grillowany Bakłażan Z Octem Balsamicznym, Fetą I Grillowaną Bagietką, oraz Dip Z Grilla Z Bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz jogurtu pełnoziarnistego, odcedzić na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym nad miską, przykrytym i schłodzonym, przez 8 do 12 godzin.
Czosnek mielony i zacieru do pasty ze szczyptą soli, a następnie przenieść do miski.
Ubij w lebneh lub odsączonym jogurcie, 1/4 łyżeczki soli i wystarczająco dużo wody, aby mieszanina przypominała dobrze wymieszaną kwaśną śmietanę.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na umiarkowanie wysokim, pokrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Plastry bakłażana szczotkować obficie olejem po obu stronach i posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli. Plastry grilla na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, odwracając się od czasu do czasu, aż bakłażan będzie miękki, łącznie 12 do 15 minut.
Przenieść jako gotowane na talerz, układając plastry w 1 warstwie. Umieść łyżkę mieszanki jogurtu na każdym plasterku bakłażana i wierzch liściem mięty.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, bakłażan można gotować na gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu, odwracając się od czasu do czasu, 10 do 12 minut całkowitej lub pieczonej na płytkiej patelni do pieczenia (4 do 6 cali od ciepła), odwracając się od czasu do czasu, 15 do 20 minut całkowitej.* Dostępne na rynkach Bliskiego Wschodu.