Grillowany Bakłażan Parmezan

Grillowany bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $3.5 za porcję. 148 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany Bakłażan Parmezan, Grillowany Bakłażan Parmezan, oraz Grillowany Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozłóż węgle równomiernie na ruszcie węglowym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie rozgrzej grill gazowy do wysokiego, przykrytego, przez co najmniej 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Podczas grillowania rozgrzewa się, połączyć pomidory, czosnek, bazylia, płatki czerwonej papryki i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w średniej misce. Doprawić do smaku solą i wymieszać.
Używając szczotki do ciast, obficie umyj bakłażana oliwą z oliwek po obu stronach i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdy grill jest gorący, dodaj plastry bakłażana i gotuj, przykryte, aż bakłażan będzie dobrze rumiany z jednej strony, 3-4 minuty. Odwróć plastry i top każdy z jednym plastrem świeżej mozzarelli. Przykryj grilla i gotuj, aż ser się rozpuści i bakłażan będzie miękki, 3-4 minuty.
Przenieść bakłażana do półmiska i top z mieszanki pomidorowej.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.