Grillowanie: Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Grillowanie: Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 364 kalorie, 11g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli koszernej, musztarda dijon, pomarańcze i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy, Sałatka z kopru włoskiego pomarańczowego, oraz Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego.
Instrukcje
W małej misce, ubić razem sok pomarańczowy, skórka, musztarda, i oliwa z oliwek, aby vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Czysty i olejowy ruszt do grillowania.
Kromki kopru włoskiego posmarować lekko oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj koper włoski na dużym ogniu, aż zwęglony i lekko zmięknie, 3 do 4 minut na stronę.
Wyjąć z grilla i zgrubnie posiekać, odrzucając pozostałe kawałki rdzenia.
W dużej misce wymieszać koper włoski, segmenty pomarańczowy, migdały, i mięta.
Mżawka na vinaigrette i podawać.