Grillowane żeberka z grillowanym ananasem i sosem ananasowym-Habanero
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych żeberek z grillowanym ananasem i sosem ananasowo-Habanero. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1263 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz tajską Bazyl, olej canolan, anyż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantne Habanero Grillowane Krewetki Ananasowe, Grillowane żeberka z sosem balsamicznym, oraz Przyprawa wcierana grillowane żeberka American Bison z pomarańczowym miodem Chipotle sosem BBQ.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Posmaruj ananasa olejem i grilluj na złoty kolor ze wszystkich stron.
Umieścić sok ananasowy w średnim rondlu na dużym ogniu. Zrobić kilka szczelin w habanero z nożem do parowania i dodać do soku wraz z cynamonem, anyż, tajską bazylią i brązowym cukrem. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejszy się do około 1 szklanki. Odcedzić i ogrzać.
Żeberka posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Grillować po obu stronach, aż lekko zwęglone i miękkie. Talerz z ananasem (używając 2/4 grillowanego ananasa) i skropić sosem ananasowym i czerwonym olejem chile.
Rozgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj chiles i tosty przez 30 sekund z każdej strony.
Wyjąć, lekko ostudzić i grubo posiekać.
Połącz chiles, olej i sól w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Przecedzić do miski.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.