Grillowane Ziemniaki Nadziewane Kurczakiem
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, grillowane ziemniaki nadziewane kurczakiem mogą być świetnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 484 kalorie , 26 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 1,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sos barbecue, śmietanę, oliwki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66% . Ten wynik jest solidny. Kurczak z grilla w puszce po piwie , pieczone nadziewane ziemniaki (ziemniaki Tandoori) i Adobo, krewetki z grilla czosnkowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Obierz i przekłuj ziemniaki. Pokryj sprayem kuchennym i natrzyj solą czosnkową i natką pietruszki; umieścić na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 18-22 minut lub do miękkości, raz przewracając.
Każdy ziemniak przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ, pozostawiając 1/2 cala. muszle. Wyrzuć miąższ lub zachowaj go do innego użytku.
W dużej misce połącz kurczaka z sosem barbecue. Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków. Na wierzch połóż fasolę, oliwki i zieloną cebulę; posypać serem.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 10-12 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Podawać z pomidorami i kwaśną śmietaną.