Grillowane szparagi z sosem miodowo-musztardowym
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Grillowane szparagi z sosem miodowo-musztardowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 150 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, jogurt, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowany kurczak z sosem miodowo-musztardowym, Grillowany kurczak z sosem miodowo-musztardowym, oraz Grillowana Sałatka z kurczaka ze zdrowym sosem miodowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gorący ogień w grillu gazowym lub węglowym lub rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
W małej misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny i 2 łyżki octu, sól i pieprz.
Wrzucić szparagi z mieszaniną oliwy z oliwek, aby płaszcz i umieścić na ruszcie do grilla lub na obramowanej blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku i gotować 5 do 7 protokół, obracając często, aż jasnozielony i chrupiące-przetargu.
Podczas gotowania szparagów, połączyć skórkę z cytryny, jogurt, musztarda, miód, szczypiorek i pozostały ocet w małej misce, i mieszać aż do blended. Doprawić solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem ułóż szparagi na półmisku, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i skropić dressingiem lub podawać sos z boku do zanurzenia.