Grillowane szparagi z gotowanym jajkiem, Parmigiano i skórką z cytryny
Grillowane szparagi z gotowanym jajkiem, Parmigiano i skórką z cytryny mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz skórkę z cytryny, rukolę dla niemowląt, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenna sałatka ze szparagów, rampy, groszku i groszku, z jajkiem gotowanym i skórką cytrynową Vinaigrette, Szparagi Z Bułką Tartą I Skórką Cytrynową, oraz Gemelli Ze Szparagami, Ricottą, Rukolą I Skórką Cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla na średnim ogniu.
Trzymając końcówkę i łodygę każdej szparagowej włóczni, zatrzaśnij szparagi, gdzie będą naturalnie łamać się. Odrzuć końce. Szparagi wymieszać z oliwą i solą do smaku. Szparagi grillować, aż lekko zwęglone i giętkie ze wszystkich stron, 2 do 3 minut ołówkiem lub 5 do 7 minut na standardowe.
Wyjąć na talerz i zachować w temperaturze pokojowej. Każdą kromkę chleba grillować, aż będzie chrupiąca i lekko zwęglona z obu stron. Każdy kawałek chleba energicznie natrzeć surowym ząbkiem czosnku. Rezerwa ze szparagami.
Napełnij miskę zimną wodą z kranu i kostkami lodu. Będzie to obszar przetrzymywania jaj po ich ugotowaniu. Trzymaj miskę blisko pieca.
Dwie trzecie drogi napełnij średnim rondlem wodą.
Dodać biały ocet i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło na palniku, aż bąbelki w wodzie ustąpią. Delikatnie pęknij i upuść każde jajko do wody. Jajka gotować od 3 do 4 minut. Po zakończeniu białka zostaną ugotowane, a żółtka będą ciepłe, ale nadal płynne. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć jajka z rondla i umieścić w misce z zimną wodą. Rezerwa.
Aby złożyć sałatkę: wrzucić rukolę z połową soku z cytryny, mżawkę oliwy z oliwek i szczyptę soli. Delikatnie wrzucić sałatkę, aż pokryte cytryny i oliwy z oliwek.
W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny i oleju. SPRÓBUJ! Sałatka powinna być ubrana i aromatyczna, ale nie rozmoczona. Rukolę podzielić na 4 pojedyncze płytki. Ułóż szparagi na górze rukoli na każdym talerzu.
Przygotowując sałatkę, doprowadzić rondel z kłusowniczej wody na wolnym ogniu. Delikatnie powrót jaj do rondla, aż do ogrzania przez, 1 do 2 minut. Gdy jajka są gorące, wyjmij je z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i delikatnie osmaruj ręcznikiem, aby usunąć nadmiar wody. Na każdym talerzu natychmiast umieścić 1 jajko na szparagach.
Posypać solą, Parmigiano i skórką z cytryny.
Każdy kawałek pieczywa grillowanego obficie skropić oliwą z oliwek i przeciąć na pół. Oprzyj połówki tostów o każde jajko.