Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile

Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile
Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 715 kalorii, 36g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka mleka kokosowego, kokos, steki z miecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 37 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile, Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym, oraz Przyprawione szaszłyki z kurczaka z sosem kokosowym z awokado Chile + letnie zabawy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 16 do 20 drewnianych szaszłyków, nasączanych przez 20 minut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
1
Umieść mleko kokosowe, śmietanę kokosową, sok z limonki, serrano chile, imbir i skórkę z limonki w blenderze i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać mieszaninę do miski i złożyć w kokosie i kolendry. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Rozgrzać grill do góry. Szaszłyk 1 kawałek miecznika na każdy szaszłyk.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiecznikMiecznik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Miecznik posmarować po obu stronach olejem i doprawić solą i pieprzem. Miecznik Grill przez 4 do 5 minut z każdej strony lub aż po prostu gotowane przez. Łyżka trochę sosu na talerzu i top z szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
MiecznikMiecznik
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Skropić trochę więcej sosu lekko nad miecznika i udekorować płatkami kokosowymi i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
MiecznikMiecznik
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn