Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile

Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 715 kalorii, 36g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka mleka kokosowego, kokos, steki z miecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 37 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane szaszłyki z miecznika z kokosem, limonką i zielonym sosem Chile, Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym, oraz Przyprawione szaszłyki z kurczaka z sosem kokosowym z awokado Chile + letnie zabawy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 16 do 20 drewnianych szaszłyków, nasączanych przez 20 minut
Umieść mleko kokosowe, śmietanę kokosową, sok z limonki, serrano chile, imbir i skórkę z limonki w blenderze i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę do miski i złożyć w kokosie i kolendry. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzać grill do góry. Szaszłyk 1 kawałek miecznika na każdy szaszłyk.
Miecznik posmarować po obu stronach olejem i doprawić solą i pieprzem. Miecznik Grill przez 4 do 5 minut z każdej strony lub aż po prostu gotowane przez. Łyżka trochę sosu na talerzu i top z szaszłyki.
Skropić trochę więcej sosu lekko nad miecznika i udekorować płatkami kokosowymi i kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.