Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym
Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.77 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, szalotki, ciasno mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą, Grillowane udka z kurczaka z chutneyem Kolendro-miętowym, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek Harissa z olejem bazyliowym i kolendrą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: szaszłyki 6-calowe, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Ubij razem Proszek chile, garam marsala, olej rzepakowy, sok z cytryny w średniej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Garam Masala
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Smarowania Wkładki
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Przygotuj grill węglowy do bezpośredniego grillowania, na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1
Połączyć kolendry, mięta, szalotki, chile, 1 łyżka każdego miodu i oleju rzepakowego, Skórka z limonki, i trochę soli i pieprzu w robocie kuchennym. Proces do gładkiej pasty. Smak; dodaj miód, w razie potrzeby, lub więcej oleju, aby sos, który będzie przylegać do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Wątek 2 szaszłyki przez 3 krewetki tak, że krewetki leżał płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Posypać solą i pieprzem. Grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone z obu stron i tylko gotowane przez, o 1 1/2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Krewetki wyjąć na półmisek i podawać z chutney kolendro-miętowy.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.