Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem

Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem
Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z glazurą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 32G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $4.96 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz nasiona kminku, nogę jagnięciny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z polewą miętowo-pieprzową, Grillowana Jagnięcina Z Bakłażanem, Miętą I Fetą, oraz Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą.

Instrukcje

1
Zrobić miętowo-pieprzową glazurę
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
GlazuraGlazura
MiętaMięta
2
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu wymieszaj dżem, ocet, płatki czerwonej papryki i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
OcetOcet
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia 5 minut. Wymieszać z miętą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
4
Przygotuj grill do gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dole, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 4 do 5 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, z zamkniętym kapturem 10 minut,a następnie zmniejsz do umiarkowanie wysokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Przygotowanie jagnięciny
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
7
W elektrycznym młynku do przypraw lub czystym młynku do kawy połącz nasiona kminku i kolendry. Pulsuj kilka razy, aby grubo zmielić. W dużej misce, wymieszać jagnięcinę, figi, i oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KawaKawa
KminekKminek
FigiFigi
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj czosnek, mielony kminek i kolendrę, sól i pieprz, i delikatnie wrzuć do połączenia. Na szaszłyki nawlecz kostki jagnięce i figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
FigiFigi
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
Bakłażan Prep
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
10
Ułóż plastry bakłażana na półmisku. Każdy plasterek natrzeć z obu stron olejem i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
11
Grill jagnięcina i bakłażan
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
12
Ułóż szaszłyki i bakłażana na grillu. Bakłażan ugotować, obracając raz, aż plastry będą złote i wilgotne, około 3 do 4 minut na stronę. Jagnięcinę ugotować do nieco mniej niż pożądana doneness (kostki będą nadal gotować po wyjęciu z grilla), obracając raz i szczotkując szkliwem w ciągu ostatnich 30 sekund grillowania z każdej strony, około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
GlazuraGlazura
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
13
Ułóż plastry bakłażana na półmisku, top ze szaszłykami i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn