Grillowane steki ze słodkich ziemniaków
Grillowane steki ze słodkimi ziemniaczanymi ziemniakami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1028 kalorii, 81g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 9,32 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz tymianek, boczek, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Placki Ziemniaczane, Placki Ziemniaczane, oraz Sriracha słodkie ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. W średnim rondlu osolonej wrzącej wody blanszować słodkie ziemniaki przez 3 minuty; dobrze odcedzić.
Na dużej patelni, rozgrzać olej.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry, 4 do 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, o 12 protokół.
Dodać słodkie ziemniaki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 15 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować bez mieszania, aż rumiane na dnie, o 2 protokół. Wymieszać z boczkiem, pietruszką, szczypiorkiem i tymiankiem; doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem, przyprawić steki obficie z solą i pieprzem i grill na dużym ogniu, aż ładnie rumiane na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, o 4 minut na stronie.
Pozostaw na 5 minut, a następnie podawaj ze słodkimi ziemniakami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.