Grillowane steki z tuńczyka z zieloną cebulą i masłem pomarańczowym

Grillowane steki z tuńczyka z zieloną cebulą i masłem pomarańczowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj grillowane steki z tuńczyka z zieloną cebulą i masłem pomarańczowym spróbować. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,18 zł za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oliwę z oliwek, zieloną cebulę, sól selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Steki Sezamowo-Pomarańczowe Z Tuńczykiem, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Sałatką Ziemniaczano - Fasolową, oraz Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce, wymieszać masło, 1 łyżka posiekanej zielonej cebuli i skórki pomarańczowej; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W innej małej misce wymieszaj olej, sól selera i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SelerSeler
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Mieszanka oleju pędzla po obu stronach steków z tuńczyka i na całej zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Umieścić tuńczyka na grillu na średnim ogniu. Cover grill; gotować 8 do 10 minut, obracając raz, aż tuńczyk płatki łatwo widelcem i jest lekko różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Dodaj cebulę do grillowania podczas ostatnich 5 minut grillowania; od czasu do czasu obracaj. Przykryć tuńczyka i odstawić 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Tuńczyka i cebulę podawać z dodatkiem masła pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
PomarańczowyPomarańczowy
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn