Grillowane steki z polewą Rozmarynowo-balsamiczną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych steków z Rozmarynowo-balsamiczną glazurą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, soli, bulionu wołowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany stek z boczkiem glazura balsamiczna, Grillowany stek z polewy balsamicznej i Gremolaty pomarańczowej, oraz Grillowane śliwki z rozmarynową glazurą balsamiczną i Mascarpone.
Instrukcje
Trim tłuszczu z wołowiny. Dokonaj cięć około 1/2 cala od siebie i 1/8 cala głęboko w wzór diamentu po obu stronach wołowiny.
Umieścić w płytkim szklanym naczyniu. W małej misce wymieszaj ocet, brązowy cukier, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz; polej równomiernie wołowinę. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny, obracając od czasu do czasu.
Grill gazowy lub węglowy. Starannie szczotkuj stojak do grilla olejem rzepakowym.
Usuń wołowinę z marynaty; marynata rezerwowa.
Wołowinę ułożyć na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować około 12 minut dla średniej doneness, obracając po 6 minutach.
Tymczasem, w rondlu 1-quart, ciepła zastrzeżone marynaty do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 3 do 4 minut lub do zmniejszenia o połowę. W małej misce wymieszać bulion i skrobię kukurydzianą; wymieszać mieszaninę bulionu do marynaty. Gotować około 2 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje.
Umieścić wołowinę na desce do krojenia; pokroić po przekątnej w cienkie plasterki.
Kłaść plastry na półmisku. Łyżka sosu nad wołowiną.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.