Grillowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki z glazurą Balsamiczno-musztardową

Grillowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki z glazurą Balsamiczno-musztardową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych skrzydełek z kurczaka i wątróbek z glazurą Balsamiczno-musztardową. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 841 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jalapeños, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Grillowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki z glazurą Balsamiczno-musztardową, Wątróbki Z Kurczaka Balsamiczne, oraz Grillowany kurczak z morelową glazurą balsamiczną.

Instrukcje

1
Za pomocą nożyc do drobiu przeciąć skrzydełka kurczaka na pół na stawach; ustawić bębny w dużym płytkim naczyniu do pieczenia. Nożycami odetnij paski tłuszczu wzdłuż każdej strony pozostałych kawałków skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2
Dodać kawałki do perkusji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
3
W mini robocie połączyć posiekany czosnek z jalapeos, 1/4 szklanki musztardy, 2 łyżki octu i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Wrzucić 1/2 szklanki marynaty ze skrzydłami. W małej misce, wrzucić wątróbki z kurczaka z pozostałą 1/4 szklanki marynaty. Przykryć i schłodzić skrzydła i wątróbki przez 6 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozpal grilla. Aby glazura, w średniej misce, ubić pozostałe 3/4 szklanki musztardy i 1/2 szklanki octu z ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Nawlecz skrzydełka kurczaka bez tłoczenia na parach równoległych 12-calowych szaszłyków; trzymaj drumettes i inne kawałki skrzydełka kurczaka na oddzielnych zestawach szaszłyków. Wątróbki nawlec na podwójne szaszłyki, pozostawiając 1/2 cala między nimi. Skrzydełka z kurczaka i wątróbki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Szczotka wątróbki z glazury i grill na gorącym ogniu, szczotkowanie często z glazury, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół na stronę. W razie potrzeby wyczyść grill szczotką drucianą, a następnie posmaruj chleb oliwą z oliwek i grilluj plastry na gorącym ogniu, aż do upieczenia. Jeszcze gorący, natrzeć chleb z obu stron z połową ząbka czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Podawać natychmiast z wątróbkami z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
9
Umyj skrzydełka kurczaka z glazurą i grilluj na średnio gorącym ogniu, obficie szczotkując glazurą i obracając, aby uzyskać równomierne brązowienie, aż do ugotowania i chrupkości, około 8 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Serwuj natychmiast.
11
Zamarynowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki można przechowywać w lodówce do 2 dni. Glazura musztardowo-balsamiczna może być przechowywana w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
12
Rekomendacja wina: jasny, owocowy Pinot Noir będzie schlebiał słodkiej i pikantnej musztardzie balsamicznej, a także ziemistej wątrobie z kurczaka. Dwa dobre wybory: Kenwood Russian River Valley z 1999 roku i Domaine Carneros z 1999 roku, oba z Kalifornii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące

Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn