Grillowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki z glazurą Balsamiczno-musztardową

Grillowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki z glazurą Balsamiczno-musztardową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych skrzydełek z kurczaka i wątróbek z glazurą Balsamiczno-musztardową. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 841 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jalapeños, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Grillowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki z glazurą Balsamiczno-musztardową, Wątróbki Z Kurczaka Balsamiczne, oraz Grillowany kurczak z morelową glazurą balsamiczną.

Instrukcje

1
Za pomocą nożyc do drobiu przeciąć skrzydełka kurczaka na pół na stawach; ustawić bębny w dużym płytkim naczyniu do pieczenia. Nożycami odetnij paski tłuszczu wzdłuż każdej strony pozostałych kawałków skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Dodać kawałki do perkusji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
3
W mini robocie połączyć posiekany czosnek z jalapeos, 1/4 szklanki musztardy, 2 łyżki octu i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Wrzucić 1/2 szklanki marynaty ze skrzydłami. W małej misce, wrzucić wątróbki z kurczaka z pozostałą 1/4 szklanki marynaty. Przykryć i schłodzić skrzydła i wątróbki przez 6 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozpal grilla. Aby glazura, w średniej misce, ubić pozostałe 3/4 szklanki musztardy i 1/2 szklanki octu z ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Nawlecz skrzydełka kurczaka bez tłoczenia na parach równoległych 12-calowych szaszłyków; trzymaj drumettes i inne kawałki skrzydełka kurczaka na oddzielnych zestawach szaszłyków. Wątróbki nawlec na podwójne szaszłyki, pozostawiając 1/2 cala między nimi. Skrzydełka z kurczaka i wątróbki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Szczotka wątróbki z glazury i grill na gorącym ogniu, szczotkowanie często z glazury, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół na stronę. W razie potrzeby wyczyść grill szczotką drucianą, a następnie posmaruj chleb oliwą z oliwek i grilluj plastry na gorącym ogniu, aż do upieczenia. Jeszcze gorący, natrzeć chleb z obu stron z połową ząbka czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Podawać natychmiast z wątróbkami z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
9
Umyj skrzydełka kurczaka z glazurą i grilluj na średnio gorącym ogniu, obficie szczotkując glazurą i obracając, aby uzyskać równomierne brązowienie, aż do ugotowania i chrupkości, około 8 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Serwuj natychmiast.
11
Zamarynowane skrzydełka z kurczaka i wątróbki można przechowywać w lodówce do 2 dni. Glazura musztardowo-balsamiczna może być przechowywana w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
12
Rekomendacja wina: jasny, owocowy Pinot Noir będzie schlebiał słodkiej i pikantnej musztardzie balsamicznej, a także ziemistej wątrobie z kurczaka. Dwa dobre wybory: Kenwood Russian River Valley z 1999 roku i Domaine Carneros z 1999 roku, oba z Kalifornii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące

Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn