Grillowane sardynki ze słodko-kwaśnym cytrynowo-pieprzowym winegretem i pieczywem tostowym

Grillowane sardynki ze słodko-kwaśnym cytrynowo-pieprzowym winegretem i chlebem tostowym wymagają ok. 28 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 754 kalorie, 10g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka octu winnego, pietruszka z płaskim liściem, sardynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Grillowane szaszłyki morskie z kremową papryką i czosnkiem Vinaigrette z bułką tostową, Grillowana Sałatka z cukinii z cytrynowo-ziołowym winegretem i ogolonym Romano i opiekanymi orzeszkami piniowymi, oraz Sardynki smażone na patelni ze słodko-kwaśną cebulą, orzeszkami piniowymi i rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść sok z cytryny i cukier i zagotuj na ruszcie grilla. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
W blenderze umieścić schłodzony syrop cytrynowy, ocet, sól i musztardę. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Wymieszać z pieprzem.
Sardynki posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem po obu stronach. Grill przez 3 do 4 minut na stronie lub aż tylko gotowane przez.
Chleb posmarować z obu stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Grillować przez około 45 sekund na stronę.
Kromkę chleba ułożyć na talerzu i ułożyć sardynką.
Skropić winegretem i udekorować posiekaną natką pietruszki.