Grillowane Quesadillas z Nopales i Salsa Slaw
Przepis grillowane Quesadillas z Nopales i Salsa Slaw jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.08 za porcję. Ta przystawka ma 371 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli u pacjenta występuje qt. kapusta, cebula, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak, Zielony Salsan i Nopales, Hominy Quesadillas z grillowaną salsą Tomatillo, oraz Grillowane Nopales Z Roquefortem.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę. olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować cebulę, chiles, i nopales aż zmiękną i zaczyna brązowieć, o 5 protokół. Doprawić solą i zdjąć z ognia.
Połóż 4 tortille na blasze do pieczenia.
Posypać każdy z 1/4 szklanki sera i 1/2 szklanki ciepłej mieszanki warzywnej. Na wierzchu druga tortilla.
Używając wad z olejowanych ręczników papierowych i szczypiec, ruszt do gotowania oleju. Użyj szpatułki, aby przenieść quesadillas do grillowania; gotuj, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla i ser topi się, około 2 minut.
Zdjąć z grilla, pokroić na ćwiartki.
W małej misce połącz kapustę, salsę, sok z limonki, kolendrę i szczyptę soli.
Podawać quesadillas ze slaw, i kwaśną śmietaną, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.