Jeśli $1.1 za porcję spadnie Twój budżet, grillowane przegrzebki słodko-kwaśne mogą być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu ryżowego, ketchup, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Przegrzebki słodko-kwaśne, Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, oraz Soba z grillowanymi szparagami i przegrzebkami morskimi ze słodkim sosem Miso.
Instrukcje
1
Wymieszaj razem wino ryżowe i starty świeży imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbir
Wino Ryżowe
2
Umieść przegrzebki w płytkim naczyniu lub heavy-duty zip-top plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Dodaj mieszaninę wina; przykryć lub uszczelnić i schłodzić 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
4
Namoczyć 6 (12-calowe) drewniane szaszłyki w ciepłej wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
5
Drenaż.
6
Przynieś 1/4 szklanki brązowego cukru, ketchup, rosół z kurczaka, ocet ryżowy, sos sojowy, skrobię kukurydzianą, olej sezamowy, mielony czosnek i, w razie potrzeby, czerwoną paprykę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę; zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Czosnek Mielony
Ocet Ryżowy
Brązowy Cukier
Skrobia Kukurydziana
Papryka Czerwona
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Usuń przegrzebki z marynaty, odrzucając marynaty. Przegrzebki wątku 1/2 cala od siebie na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Przegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
8
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (300-35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
9
2 do 3 minut z każdej strony.
10
Zmiksuj przegrzebki z sosem z brązowego cukru i podawaj natychmiast z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Przegrzebki
SOS
11
Podajemy przegrzebki na gorącym ugotowanym ryżu z posiekaną natką pietruszki.
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.