Grillowane przegrzebki morskie na chipsach Tortilla z puree z awokado i Pesto Jalapeno
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 20 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 1G białka, oraz 24g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, hass awokado, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Grillowane przegrzebki morskie na chipsach Tortilla z puree z awokado i Pesto Jalapeno 2, Zapiekane Przegrzebki Z Boczkiem, Pomidorami I Przecierem Z Awokado, oraz Jalapeño Honey Hummus with Spiced Olive Oil Tortilla Chips.
Instrukcje
Posmaruj przegrzebki po obu stronach olejem i dopraw solą i pieprzem. Grill przegrzebki, aż złoty kolor i lekko zwęglone i tylko gotowane przez, 2 do 3 minut na stronie.
Rozłóż około łyżki puree z awokado na każdym chipsie. Top puree z przegrzebka i góry każdy przegrzebek z dollop Jalapeno pesto.
Połącz wszystkie składniki w robocie kuchennym i proces aż do połączenia, ale nadal grube. Puree do gładkiej, w razie potrzeby.
Połącz kolendrę, jalapeno, czosnek, orzeszki piniowe, sól i pieprz w maszynce i proces, aż grubo posiekane. Przy uruchomionym silniku powoli dodawaj olej i przetwarzaj, aż do zemulgowania.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.