Grillowane piersi z kurczaka z cytryną i tymiankiem

Grillowane piersi z kurczaka z cytryną i tymiankiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Jeśli masz piersi z kurczaka, płatki czerwonej papryki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowane piersi z kurczaka z cytryną i tymiankiem, Grillowane Piersi Z Kurczaka Z Tymiankiem Cytrynowym, oraz Piersi Kurczaka Z Grilla Z Cytryną.
Instrukcje
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. W płytkim naczyniu połącz sok z cytryny z tymiankiem, płatkami czerwonej papryki, czosnkiem, olejem, solą i czarnym pieprzem. Zalać kurczaka mieszaniną.
Grilluj piersi kurczaka na umiarkowanie wysokim ogniu lub piecz je przez 8 do 10 minut. Włączyć i gotować, aż kurczak jest po prostu zrobić, o 10 minut dłużej.
Wariacje: spróbuj dowolnych suszonych ziół zamiast tymianku. Majeranek, oregano, rozmaryn czy szałwia to dobry wybór.: Użyj piersi kurczaka bez kości, bez skóry zamiast piersi z kością. Grill je, aż tylko zrobić, o pięć minut na stronie na umiarkowanie dużym ogniu.: Zamiast piersi z kością użyj ćwiartki kurczaka. Gotować sekcje piersi zgodnie z zaleceniami w Kroku 2 i odczekać trzynaście minut na stronę dla ćwiartek nóg.
Rekomendacja wina: czerwona papryka może być trudna do sparowania z winem, ponieważ podkreśla gorycz alkoholu. Pomiń więc wina o wysokiej zawartości alkoholu i spróbuj ziołowego, lekkiego sauvignon blanc z Collio.