Grillowane Owoce Clafoutis
Grillowane owoce Clafoutis może być tylko deser szukasz. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 226 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, ananasa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Clafoutis, Figi Clafoutis, oraz Clafoutis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: rozrusznik kominowy, w pełni naturalny brykiet z węgla drzewnego, grill z czajnikiem
Napełnij 1 duży rozrusznik kominowy brykietem z węgla drzewnego i światłem. Gdy węgiel będzie popielaty, przełożyć do grilla w czajniku i równomiernie rozprowadzić. Ustaw ruszt na węglach.
Lekko posmaruj wszystkie strony owoców olejem i grilluj przez 1 1/2 minuty z każdej strony.
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i pokroić na kawałki 1/2 cala. Lekko posmaruj dno i boki holenderskiego piekarnika i równomiernie rozłóż owoce na dnie.
W średniej misce do mieszania, ubij razem jajka i cukier, aż staną się pieniste i rozjaśnione kolorem, 2 do 3 minut.
Dodać mąkę i ubijać, aby połączyć.
Dodać mleko i wanilię i trzepaczką.
Wlać ciasto na owoce i przykryć pokrywką. Ostrożnie umieścić 22 do 23 węgli na pokrywie i pozostawić tylko 18 do 19 węgli pod rusztem. Jeśli masz więcej węgli niż to, usuń je z grilla lub popchnij do krawędzi, aby nie były bezpośrednio pod holenderskim piekarnikiem. Ustaw holenderski piekarnik na ruszcie, 2 cale powyżej i bezpośrednio nad węglami. Gotować przez 20 do 25 minut lub do góry jest złoty kolor i nóż włożony w środku wychodzi czysty. Pozostaw clafoutis do ostygnięcia przez 30 minut przed wyjęciem z holenderskiego piekarnika na talerz do serwowania. Pokroić i podać..