Grillowane kury kornwalijskie z ciepłymi ziemniakami i sałatką Portobello

Grillowane kury kornwalijskie z ciepłymi ziemniakami i sałatką z Portobello mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1002 kalorie, 58g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kury, pietruszkę, sól i pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym, Grillowane Kury Kornwalijskie, oraz Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości, 25 do 30 protokół.
W międzyczasie rozpal grilla lub rozgrzej piekarnik do 50
Posmaruj Portobellos 2 łyżkami oleju roślinnego i posyp 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grillować grzyby lub piec je na blasze do pieczenia, obracając raz, przez około 15 protokół, lub aż rumiane i gotowane przez.
Kury posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju roślinnego i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grilluj na umiarkowanym ogniu lub piecz w piekarniku na dużej blasze do pieczenia przez 12 minut. Obróć i gotuj przez około 12 minut dłużej, lub do momentu, gdy sok będzie czysty, gdy udo zostanie Przekłute.
Ziemniaki obieramy. Pokroić ziemniaki i grzyby 1/4 cala grubości i przenieść do dużej miski.
Dodać natkę pietruszki, oliwę z oliwek, czosnek i ocet i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić delikatnie, ale dokładnie. Ułożyć sałatkę na talerzach, a każdą porcję ułożyć po 1 kurzej połówce.
Rekomendacja wina: czysty smak Chardonnay na bazie Mcon-wioski z Burgundii podkreśli kury kornwalijskie i ziemniaki. Spróbuj 1996 z Louis Jadot.